گرچکا (Grechka)

تور روسیه - گرچکا (Grechka)

بعد از برنج، «گرِچکا» («گندم سیاه») پرمصرف ترین غله در روسیه است.
بر خلاف اسمش، از غلات نیست، بلکه میوه (دانه) سبوس دار یک گیاه گلدار است که در روسیه و چین و آمریکا و حتی ژاپن و فرانسه کاشت می شود.


مزرعه «گرچکا» در روسیه

کاشت آن آسان است و به دلیل رشد سریع، نیاز چندانی به کود و مواد شیمیایی ندارد. بعد از برداشت، پوسته دانه جدا شده و به دو صورت خام و بوداده عرضه می شود.
تولید آن ارزان تمام می شود، مقوی است، طبع آن گرم است و به راحتی هضم می شود. همه این ها باعث شده که روس ها علاقه خاصی به «گرچکا» داشته باشند و تقریبا سر هر سفره ای باشد.

خیلی از خانواده ها اصرار دارند که بچه ها صبحانه حتما «کاشا» (حلیم روسی) بخورند، که معمولا از «گرچکا» یا بلغور آن در آب یا شیر تهیه می شود. این نوع «کاشا» با ذائقه ما ایرانی ها زیاد جور نیست. اما انواع دیگر «کاشا» که با جو یا دیگر غلات درست می کنند، واقعا خوشمزه است.

علاوه بر این، «گرچکا» مثل برنج با گوشت و سبزیجات هم سرو می شود. آرد «گرچکا» هم در تهیه ماکارونی (رشته - تور روسیه ) و بعضی غذاهای روسی مثل «بلینی» مصرف دارد، اما از آن نمی توان نان درست کرد چون اصلا «گلوتن» که باعث کش آمدن خمیر می شود ندارد.

«گرچکا» مصارف دیگری هم دارد.

تور روسیه ...

گل «گرچکا» بسیار مورد علاقه زنبورهای عسل است که نتیجه آن عسل تیره رنگی است که خواص دارویی زیادی دارد.
تولید و مصرف عسل در روسیه بالاست.

پوسته دانه های «گرچکا» در بالش های طبی برای سر و گردن استفاده می شود.
ضمن این که حساسیت زا نیست (بر خلاف پر یا فوم - تور روسیه ) و به دلیل گردش هوا بین پوسته ها، خیلی گرم نمی شود.
از این گذشته، بالش زیپی است و با کم و زیاد کردن مقدار پوسته «گرچکا» می توان به راحتی حجم و ارتفاع آن را کم و زیاد کرد.

توضیح این که در بعضی منابع فارسی، «گرچکا» را به اشتباه «برنج یونانی» ترجمه کرده اند.


مرکز تخصصی تور روسیه در ایران

نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.